Det danske Spilmuseum har over en 10-årig periode indsamlet og bevaret spilkulturen i form af spil, konsoller, maskiner, udstyr og dokumentation. Resultatet af denne indsamlet er idag et 5000 m2 museum med over 10.000 spil og flere tusinde spillemaskiner, endda med fri adgang for alle med interesse i at kigge nærmere på denne kulturarv.

Håbet var at staten på et tidspunkt ville kunne løfte ansvaret for denne opbevaring af kulturarven, som det også bliver gjort med film og bøger. Men efter en netop afsluttet analyse fra Kulturministeriet ser dette desværre ud til at kun at blive falske forhåbninger.

Tryk dig videre for at se hvordan du kan gøre en forskel, og være med til at redde en af verdens største samlinger af spilhistorie!

 

 

Spilmediet og særligt hardwaren betragtes reelt ikke som bevaringsværdig kultur. 

Med denne afvisende kommentar fra Kulturministeriet er hverken Spilmuseet eller deres samarbejdspartnere interesserede i  at fortsætte den 10 år lange kamp. Derfor er der udsigter til at Danmarks største og mest unikke samling spil og spilhistorie for fremtiden vil blive gjort utilgængelig for offentligheden.

Politikens spilredaktør Thomas Vigild har dog ikke i sinde at dette skal ske, hvorfor han nu har oprettet en petition(underskriftindsamling) på nettet for bevaring af Spilmuseet. Du kan deltage i denne underskriftindsamling på følgende link:

http://www.ipetitions.com/petition/bevar-spilmuseet/

Med en underskrift i ovenstående link kan DU støtte, at staten skal:
1) Anerkende både spilmediet og den dertil hørende hardware som bevaringsværdigt i musealt regi 

2) Løfte sit ansvar for bevaring og tilgængeliggørelse af spil og spilhardware

3) Gøre sit for at sikre Spilmuseets verdenssamling af spilkultur for eftertiden inden for statsligt regi.

Vi håber du vil være med til at gøre en forskel i forsøget på at fremtidig opbevare hvad der i sandhed må kaldes en verdenssamling af spilkultur. Du kan se videoen herunder for at se hvad fremtidige generationer risikerer at gå glip af.

http://www.youtube.com/watch?v=knAV4eVm4Q0