Vi her på Unge Spiludviklere elsker at udvikle nye sjove computerspil, og det er vi overbevist om, at du også gør. Men hvad skal man egentlig gøre, hvis man ikke har så meget erfaring eller ikke lige kender nogen som beskæftiger sig med udviklingen af computerspil? Joo. Det viser sig nemlig, at der findes et hav af bøger omhandlende spiludvikling. Derfor bringer vi ind imellem boganmeldelser af gode bøger der beskæftiger sig med spiludvikling, og som særligt henvender sig til folk på begyderniveau. Nu er vi så klar med et nyt indslag i vores serie af boganmeldelser og denne gang har vi taget fat i bogen Challenges for Game Designers: non-digital exercises for video game designers. Så hvis du er klar på en udfordring, som kræver at du skal vride din kreative hjerne – så klik dig indenfor og læse mere.

Som du måske allerede har gennemskuet, så tager bogen udgangspunkt i Game Design, som både er noget af det sjoveste, men også noget af det sværeste indenfor spiludvikling. Det er nemlig game designerens rolle der er helt afgørende for, om et spil bliver fantastisk sjovt, eller fuldstændig kedeligt at spille. Men hvordan bliver man så en god game designer? Ifølge forfatterne til Challenges for Game Designers, Brenda Brathwaite og Ian Schreiber, der tilsammen har lidt over 30 års erfaring med spiludvikling, så er der kun en måde at blive bedre på – og det er at udfordre sig selv med nogle sjove design udfordringer!

Gør dig klar til din næste udfordring…

Det der nemlig får Challenges for Game Designers til at skille sig ud fra mængden af game design bøger, er bogens store fokus på de så kaldte Challenges, som bogen har næsten 300 stykker af. Bogen er bygget sådan op, at først læser man et kapitel omhandlende et emne indenfor game design og i slutning af hvert kapitel, er der så 15 tilhørende udfordringer som tager udgangspunkt i det emne man lige har læst igennem. Udfordringerne består oftest i at man skal designe sit eget spil fra bunden, hvor man i nogle udfordringer har helt frie hænder, mens man i andre har en masse krav spillet skal leve op til. Senere hen i bogen begynder disse udfordringer så at bygge oven på tidligere udfordringer, hvilket får sværhedsgraden til at stige i takt med at man kommer længere ind i bogen.

Forfatterne har også gjort meget ud af, at bogen både skal kunne henvender sig til folk som er i gang med at lærer game design, men også til folk som har designet spil i mange år. Dette kan man tydeligt se ud fra deres ”Iron Designer Challenges,” hvor man i disse udfordringer virkelig skal vride sin kreative hjerne for at komme frem til en god løsning. En anden fed detalje ved de mange udfordringer, er at de tager udgangspunkt i opgaver som forfatterne selv er blevet udsat for igennem deres arbejde som game designer. Man får med andre ord et indblik i, hvilke arbejdsopgaver man kan støde på, hvis man vælger en karrierevej som game designer.

Du kan trygt starte her.

Selvom at Challenges for Game Designers indeholder et hav af udfordringer, skal man som nybegynder indenfor game design ikke føle sig skræmt væk, for bogen fungere faktisk rigtig godt som begynderbog. Bogen starter ud med at beskrive de mest basale praktiske ting indenfor game design, såsom puzzle og held elementer, og går derefter gradvist mere og mere over til at beskrive nogle af de andre vigtige arbejdsopgaver, man har som Game Designer. Eksempler på disse kunne være at lærer en ny spilgenre at kende og hvordan man skal udtænke spil til en bestemt målgruppe. Til slut spreder bogen spilmediet ud, og snakker om spil som kunst og som en alternativ platform for læring.

Bogen kommer med andre ord vidt omkring inden for game design faget, og da bogen er på lidt over 300 sidder går den altså ikke voldsomt i dybden med hvert enkelt emne, men giver i stedet en fin overskuelig oversigt over de forskellige underemner der hører til hvert emne. Hvis du hører til den gruppe af folk, som ikke spiller særlig mange brætspil, så skal du ikke være bekymret for undertitlen: ”non-digital exercises.” Bogen benytter sig af mange eksempler fra brætspilenes verden, men indeholder også enkle eksempler fra computerspil, så hvis man ikke har forstand på brætspil, så er man altså ikke helt fortabt.

Hvis du skulle have lyst til at købe bogen, eller læse mere om forfatterne bag bogen, kan du klikke dig forbi Challenges for Game Designers hjemmeside, hvor du også har mulighed for at dele de spil som du får designet, ud fra udfordringerne, med andre.