Så er det tid til en liste over hvad der rører sig i spilbranchen og foredrag i februar måned. Som altid, hvis du finder noget vi har misset, så send en mail eller skriv det i kommentarboksen, så opdaterer vi listen løbende.

Og hold øje med siden; inden længe kommer der flere nyheder fra Nordic Game Jam – men der er også et halvstort søvnunderskud der skal dækkes ovenpå et rigtigt sjovt og spændende Game Jam!

Men tryk på læs mere for at se hvad der sker i februar måned!

Game Lecture by Nicklas Nygren

 

Tid: 2. februar, kl 15:00.
Sted: København, IT-Universitetet (Auditorium 2)

Nicklas Nygren har specialiseret sig i at skabe platform-spil med fokus på atmosfære, og har udviklet spil siden 2001 som en hobby. For en måned siden udgav han sit første kommercielle spil, Saira.

Nicklas vil basere sit oplæg omkring hans personlige oplevelser og erfaringer med at udvikle spil, men vil fremlægge det på en måde så det vil kunne bruges for alle.

Han vil bl.a. snakke om: hans baggrund, spiludviklings-regler, regler han lærte gennem trial and error, improvisering i design processen, tips og trick til lyd og grafik, og fordelene og ulemperne ved at have fans.

Blast from The Past på Danmarks Tekniske Museum

Tid: 3. februar, 17.00-20.00
Sted: Danmarks Tekniske Museum · Fabriksvej 25 · 3000 Helsingør

Museet har tidligere efterlyst gamle computere og spil. Det har resulteret i en lang række henvendelser fra ”gamle” computerspils-nørder.  Det er blandt andet lykkedes, at få renoveret og tændt op i et par Piccolomaskiner fra Regnecentralen, en Commodore 64, en Skakmakker 80 samt forskellige tv-spil fra 80´erne. Men du kan stadig komme på dagen og sætte din egen maskine op. Det kommer til at foregå ved udstillingen om Danmarks første computer DASK og dens efterfølger GIER. Til GIER blev der i samarbejde med Piet Hein i 1963 udviklet et Nim lignende spil, som er et tidligt eksempel på, at man kunne bruge computeren til andet end blot at regne.

Sammen med andre ”Old School Gamers” kan du tage en dyst PACMAN, eller prøve om du kan slå vennerne i Pong!

[Mere info her]

Arrangementet foregår fra kl. 17-20. Det vil være muligt at købe aftensmad i museets cafe, bl.a. vil der til lejligheden blive serveret pizzastykker og cola.

Serious Games – seminar

Sted: Sundkrogskaj 20, 2100 København Ø – lokale 003
Tid: 11. februar kl. 13-17
Pris: Gratis

Serious games er et nyt forretningsområde, der siden årtusindskiftet er vokset frem i USA, hvor det amerikanske forsvar har været med til at skabe den nye teknologi. Til forskel fra computerspil er serious games ikke blot leg, men en kombination af underholdning og tilegnelse af ny viden.
Serious games er et spirende forretningsområde, og igennem projektet Innogate arbejdes der med at fremme udviklingen af serious games i Danmark. Som et resultat af Innogate er bogen ”Serious Games – Et nyt forretningsområde” netop udkommet, og i den anledning arrangeres der  et seminar med en række danske aktører, der gennem ord og billeder vil belyse deres virke på området.

Det er et gratis arrangement. Tilmelding til bir@di.dk

Hack+Game

Tid: 13.-14. februar
Sted: København, IT Universitetet
Pris: 100,- (men så er der også mad og ekstra hygge inklusiv)

Unge Spiludviklere, PROSA og Labitat er gået sammen for at skabe en ny slags workshop – og målet for denne workshop er at få lave alternative interaktionsformer med spil og spiludvikling.

Hack+Game er en to-dages workshop om spiludvikling og alternative interaktionsformer. Ideén er at udvikle spil, der gør brug af hjemmelavede alternative gamecontrollere.

Det kan være alt fra en Arduino microcontroller, med forskellige sensorer til et stort multitouch display. Kun fantasien sætter grænser.

Læs mere her – og bestil en plads her.

 

 

Dansk Lydteknologi pitch

Tid: 23. februar 09.00-16.15
Sted: Richard Petersens Plads · Bygning 321 · 2800 Lyngby 
Pris: 500,-

 

Hvis man interesserer sig for lyd skal man slå ørene ud.

Vidste du for eksempel, at mere end 90% af alt indspillet musik i verden, har været igennem Risskov-virksomheden TC Electronic’s signalbehandlingsudstyr? Eller at AM3Dlyd sammen med TERMA leverer lyden i de mest superavancerede kampfly, fx Joint Strike?

Invitation til pitch og matchmaking
Netværket Dansk Lydteknologi inviterer til pitch og matchmaking d. 23. februar i VEGA, Musikkens Hus i København.

[Mere information]

 

Dansk Spilråd: Dramaturgi i spil

Sted: København, IT Universitet
Tid: 24. februar 16-17:30 
Pris: Gratis

Hvordan strikker man det bedste spil sammen med de bedste virkemidler?
Foredragsholder er Gunnar Wille – forfatter, kunstner og leder af DADIU (Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning samt leder af Animationsinstruktør-uddannelsen på Filmskolen).

Kom og hør Gunnar Wille, når han taler om dramaturgi i spil og fremlægger sin model for “det gode spil”, som ingen (ifølge Gunnar) endnu har kunne skyde ned.

Læs mere og tilmeld dig her.